ΑρχικήΥΠΗΡΕΣΙΕΣΧειρουργικές Επεμβάσεις

Χειρουργικές Επεμβάσεις

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τον κ. Ευριπίδη Βαρδαβά σε συνεργασία με πρότυπες οφθαλμολογικές κλινικές:

  • Διαθλαστικές επεμβάσεις με Excimer Laser(PRK, LASIK) για την διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας, του αστιγματισμού και της πρεσβυωπίας. Ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός θεωρείται απαραίτητος για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν οριστικά και με απόλυτη ασφάλεια από γυαλιά και φακούς επαφής κατ' αυτόν τον τρόπο.
  • Η επέμβαση του καταρράκτη είναι ο μοναδικός αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της πάθησης και είναι σύντομη και ανώδυνη, ενώ η αναισθησία γίνεται με κολλύρια. Με τη σύγχρονη μέθοδο της φακοθρυψίας (με υπέρηχους ή laser) δεν απαιτείται η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο παρά μόνο για δύο με τρεις ώρες και η οπτική αποκατάσταση είναι άμεση.
     
  • Η θεραπεία με CROSSLINKING (διασύνδεση κολλαγόνου με ριβοφλαβίνη), είναι μια νέα και απλή μέθοδος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια για την σταθεροποίηση του κερατόκωνου. Είναι η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της πάθησης αυτής και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι πολύ σημαντικό η θεραπεία αυτή να γίνει όσο το δυνατό πιο άμεσα προκειμένου ο κερατόκωνος να μην εξελιχθεί περισσότερο. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μια ώρα και είναι εντελώς ανώδυνη.